Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Am preparat acest muschiulet inspirata de Raymond Blanc respectat bucatar francez cu doua stele Michelin care gateste in Anglia de peste 30 de ani . Sunt cucerita de naturaletea si bucuria cu care gateste .Eu din motive de lipsa timp si din cauza caldurii excesive nu am pus muschiuletul la cuptor , am continuat prepararea sub capac .
Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .
Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei minimum 30 minute .
ATENTIE: NU SARATI .
Intr-o tigaie teflonata topiti untul . Tigaia trebuie sa fie incinsa .
Prajiti muschiuletul pe toate partile , atat cat capata o usoara crusta . Nu mai mult de 2 minute pe fiecare parte .
Am pus capacul pe tigaie si am mai lasat 5-10 minute avand grija sa intorc muschiuletul din cand in cand . In mod normal ar fi trebuit sa dau la cuptor dar am evitat sa mai produc caldura excesiva .
Scoateti muschiuletul pe o farfurie si-l lasati sa se ,, odihneasca '' putin [ 5 min ].
Feliati cu un cutit bine ascutit felii subtirii . Obtineti minunate felii rozee.
Cu timpul , exersand va puteti obtine carnea mai rozee sau mai bine facuta in functie de gustul personal ajustand timpii de preparare .
Se sareaza doar la servire astfel carnea se pastreaza frageda .
Serviti cu garnitura preferata .Noi am avut garnitura de bob scazut. Bobul l-am fiert cu morcovul si usturoiul calite in ulei de masline +sare +patrunjel verde
1
Carnea trebuie sa fie in momentul prepararii la temperatura mediului ambiant .
2
Se sareaza doar la sfarsit pentru mentinerea fragezimii .
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult